ГРАДОНАЧЕКНИК НОВОГ САДА МИЛОШ ВУЧЕВИЋ И МИОДРАГ ЛИНТА ПРИМИЛИ У ГРАДСКОЈ КУЋИ ДЕЛЕГАЦИЈУ СРБА ИЗ КАРЛОВАЧКЕ ЖУПАНИЈЕ

Градоначелник Новог Сада Mилош Вучевић, замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта и члан Градског вијећа Новог Сада задужен за комуналне послове Владимир Стојковић примили су 15. октобра 2015. године у Градскоj кући замјеника жупана Kарловачке жупаниjе из реда Срба Синишу Љубоjевића, замјеника градоначелника Oгулина из реда Срба Mићу Затезала и члана Виjећа српске националне заjеднице у Kарловачкоj жупаниjи задуженог за привреду Mирослава Tравицу.

На састанку jе истакнуто да на подручју Kарловачке жупаниjе живи преко 13.000 Срба и да су српске институције активне у очувању националног и културног идентитета нашег народа. Такође, истакнуто је да би, поред његовања српских обичаjа и традиције, за Србе на на том подручју посебно био значаjан и сваки вид конкретне сарадње са градовима и општинама у Србиjи. Tоком разговора, разматране су потенциjалне могућности сарадње на привредном и економском нивоу између Града Новог Сада и Kарловачке жупаниjе, посебно везано за српску заједницу. Саговорници су се сложили да је потребно повећати сарадњу у области културе и спорта посебно кроз међусобне сусрете и посјете спортских колектива и културно-умјетничких друштава.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_galleria thumb_width=“211″ thumb_height=“200″ post_id=“3893″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“1″ thumb_border_radius=“1″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“200″ album_cover_height=“200″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“yoxview“ sc_id=“sc1445014350525″]