МИОДРАГ ЛИНТА И НЕБОЈША БЕРИЋ ПОСЈЕТИЛИ СЕЛО МОРПОЛАЧА (ЗАДАРСКА ЖУПАНИЈА)

Замјеник предсједника и члан Одбора за дијапсору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта и Небојша Берић су 20. августа 2015. године, по повратку са прославе 400. годишњице Богословије „Света Три Јерарха“ и сведалматинског сабора који је одржан у манастиру Крки, посјетили село Морполача у Задарској жупанији. Линта и Берић су остали више од два часа у разговору са неколико Морполачана везано за активности духовне и сваке друге обнове њиховог села.

Посебан разлог посјете јесте чињеница да су се почетком августа у Морполачи окупили, у великом броју, прогнани Срби из тог села и заједно са српским повратницима и пријатељима подигли крст, висок 6,5 метара. Слиједећи корак јесте да се, уз помоћ епархије далматинске и Владије Фотија, обезбеди земљиште за изградњу православног храма. Ово је један од начина да се пошаље јасна порука недлежним институцијама у Хрватској да прогнани Срби неће никад неће заборавити свој завичај и да ће заједнички настојати да покрену конкретне акције за добробит свог села.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_galleria thumb_width=“211″ thumb_height=“200″ post_id=“2218″ thumb_margin_left=“1″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“1″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“200″ album_cover_height=“200″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“yoxview“ sc_id=“sc1445531813734″]