МИОДРАГ ЛИНТА СЕ САСТАО СА МИТРОПОЛИТОМ ЗАГРЕБАЧКО-ЉУБЉАНСКИМ ПОРФИРИЈЕМ

Замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта састао се у петак 11. септембра 2015. године са Митроплитом загребачко-љубљанским Порфиријем у згради Православног богословског факултета у Београду. Саговорници су се сложили да је потребно да Србија и Хрватска воде сталан и суштински дијалог на рјешавању свих отворених питања. Проналажењем правичног и трајног рјешења имовинских и бројних других проблема оштећених грађана и правних субјеката стварају се предуслови да се успоставе односи пуног поштовања и искреног повјерења између двије државе и два народа.

Замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта и Митроплит загребачко-љубљанским Порфирије сложили су се, такође, да је потребно посебну пажњу посветити економском развоју подручја Сјеверне Далмације, Лике, Кордуна, Баније и западне Славоније која су опустошена, опљачкана и порушена током деведестих година. У рјешавању овог проблема потребна је пуна подршка и помоћ обе државе, као и активна улога представника Српске православне цркве у Хрватској.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_galleria thumb_width=“211″ thumb_height=“200″ post_id=“3164″ thumb_margin_left=“1″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“1″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“200″ album_cover_height=“200″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“yoxview“ sc_id=“sc1441979335904″]