МИОДРАГ ЛИНТА СЕ САСТАО СА ВЛАДИКОМ ГОРЊОКАРЛОВАЧКИМ ГЕРАСИМОМ У ВЛАДИЧАНСКОМ ДВОРУ У КАРЛОВЦУ

Замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта састао се у пoнедјељак 14. септембра 2015. године са Владиком горњокарловачким Герасимом у Владичанском двору у Карловцу. Саговорници су се сагласили да је потребно предузети низ конкретних мјера и активности с циљем опстанка Срба на подручју Баније, Корудуна и Лике. Неке од мјера и активности су: стипендирање српске средњошколске омладине и студената, обнова сеоских друштвених домова, обнова порушених православних цркава, ангажовање адвоката који би бесплатно пружали правну и сваку другу помоћи српским повратницима и прогнаним Србима.
Миодраг Линта и Владика Герасим сагласили су се, такође, да је потребно посебну пажњу посветити економском развоју подручја Сјеверне Далмације, Лике, Кордуна, Баније и западне Славоније која су опустошена, опљачкана и порушена током деведестих година. Веома је важно дефинисати стратегију економског развоја и јасне кораке с циљем економске самоодрживости преосталих Срба у Хрватској. У рјешавању овог проблема потребна је конкретна помоћ Србије, као активна улога представника Српске православне цркве у Хрватској. Важно је истаћи да Горњокарловачко Владичанство обухвата подручје Баније, Кордуна, Лике, Горског котара, Истре и острва на сјеверном Јадрану.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_galleria thumb_width=“211″ thumb_height=“200″ post_id=“3529″ thumb_margin_left=“1″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“1″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“200″ album_cover_height=“200″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“yoxview“ sc_id=“sc1445517101751″]