ИВИЦА ДАЧИЋ, САША МИРКОВИЋ И МИОДРАГ ЛИНТА НА КОНФЕРЕНЦИЈИ МЕДИЈА ДИЈАСПОРЕ И СРБА ИЗ РЕГИОНА

У Београду је 23. октобра 2015. године у Удружењу новинара Србије са почетком у11 часова одржана Шеста конференција новинара и медија дијаспоре посвећена пројектном суфинансирању медија дијаспоре и региона и преласку штампаних издања на онлајн платформе . Конференцију је отворио први потпредсjедник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић. У уводном дијелу говорили су државни секретар у Министарству културе и информисања Саша Мирковић, замjеник предсjедника Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Миодраг Линта, представница Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Николина Милатовић Поповић и генерални секретар Удружења новинара Србије -а Нино Брајовић. Организатори Конференције су били Удружење новинара Србије и Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова.Учеснике је поздравила предсjедница УНС-а Љиљана Смајловић.

У оквиру панела посвећеном преласку штампаних издања на онлајн платформе и могућим моделима финансирања онлајн медија дијаспоре, као говорио је координатор УНС-ове школе ВебНовинар Марко Недељковић,као и уредници и новинари медија из дијаспоре и региона: Весна Димитријевић, www.dijaspora.tv, Беч, Аустрија, Никола Милојевић, часопис Извор, Вуковар, Хрватска, Душан Ј. Басташић, портал www.jadovno.com, БањаЛука, Република Српска, БИХ, Добрила Боројевић, Српскe недељнe новинe, Будимпешта, Мађарска и Бобан Петковић, часопис Swiss Serbi, Берн, Швајцарска. О могућим видовима сарадње медија дијаспоре и Јавног сервиса Србије говорили су Вања Васић, уредник сајта dijaspora.rts.rs Програма за дијаспору Радио телевизије Србије и Душан Глигоријевић, уредник Програма за дијаспору Радио Београда.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_galleria thumb_width=“211″ thumb_height=“200″ post_id=“4244″ thumb_margin_left=“1″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“1″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“200″ album_cover_height=“200″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“yoxview“ sc_id=“sc1445707017048″]