ОДРЖАНО ВЕЧЕ КРАЈИШНИКА У ПАНЧЕВУ

У  Дому војске у Панчеву  одржано је 28. новембра 2015. године традиционално 25. Kрајишко прело на коме су се окупили Крајишници, њихови пријатељи Херцеговци и други грађани. Организатор  дружења било је Удружење Срба из Републике Српске и Републике Српске Крајине  које је основано 1991. године  у Панчеву на челу с предсједиком Мирославом Медићем и потпредсједником Милорадом Mалићем. Циљеви удружења су пружањe помоћи својим сународницима и његовањe традиције и обичаја родног краја.  Присутнима су се обратиo замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта.

Линта је поздравио присутне посјетиоце који су родом или поријеклом из Даламције, Лике, Кордуна, Баније, Славоније, Босанске Крајине, Мањаче, Змијања, Херцеговине и др.  Он је истакао  да наши људи треба да помажу свој крај и да одлазе у њега, као и да обичаје и традицију преносе на своју дјецу и унуке.  Крајишко прело је омогућило великом броју наших земљака  да се бар на тренутак врате у свој завичај. Међу гостима су били предсједник Коалиције удружења избјеглица Миле Шапић и предсједник Завичајног клуба Кордунаша Петар Шаула. Удружење Срба из Републике Српске и Републике Српске Крајине је чланица Коалиције удружења избјеглица.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_galleria thumb_width=“211″ thumb_height=“200″ post_id=“4910″ thumb_margin_left=“1″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“1″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“200″ album_cover_height=“200″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“yoxview“ sc_id=“sc1448962719514″]