СВЕЧАНО ОТВОРЕНА СТАЗА ЗА БОЋАЊЕ У НАСЕЉУ ЖЕЛЕЗНИК

Предсједник општине Чукарица Срђан Коларић и замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта присуствовали су свечаном отварању стазе за боћање код старог биоскопа у Железнику, Београд, у недјељу 18. октобра 2015. године у 13 часова. Иницијативу за градњу стазе за боћање покренуло је Удружење грађана „Егзодус деведесетих“, које је чланица Коалиције удружења избјеглица, на челу са предсједником Вукашином Тишмом. Општина Чукарица је подржала иницијативу и издвојила средства за изградњу терена за боћање.

Изградњом поменутог терена крајишки Срби, који живе на подручју Железника и шире, добили су могућност да се окупљају, друже и чувају своје обичаје и традицију. Један од елемената крајишког идентитета, посебно Далматинаца и Личана, јесте и боћање. На свечаном отварању окупио се значајан број наших земљака који су на тај начин исказали своје задовољство због изграђеног терена за боћање.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_galleria thumb_width=“211″ thumb_height=“200″ post_id=“3915″ thumb_margin_left=“1″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“1″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“200″ album_cover_height=“200″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“yoxview“ sc_id=“sc1445244542442″]