Шта је Коалиција

question-2-256x256

Шта је Коалиција:

Коалиција удружења избјеглица у Републици Србији (у даљем тексту: Коалиција) је кровна организација која тренутно обједињује дјеловање избјегличких удружења и завичајних клубова који су основали Срби избјегли, прогнани или воде поријекло из Републике Хрватске и Босне и Херцеговине.

Коалиција је настала 18. децембра 2008. године из потребе усаглашеног дјеловања и бољег организовања избјегличких удружења и завичајних клубова Срба, који су избјегли, прогнани или су поријеклом из Републике Хрватске и Босне и Херцеговине. Коалиција је основана ради остваривања и заштите угрожених људских права својих чланова у земљама одакле су избјегли, прогнани или воде поријекло, као и остваривања људских права у Републици Србији, уз очување крајишких обичаја, традиције и културе.

Ми најбоље разумијемо потребе и интересе Срба и других грађана који су избјегли, прогнани или воде поријекло из Републике Хрватске и Босне и Херцеговине јер им припадамо и дјелимо заједничку судбину. Наши земљаци треба да се организују око Коалиције јер само организовани смо у стању да учинимо значајне помаке и остваривању и заштити људских права наших чланова, осигурању достојанственог живота и очувању крајишког идентитета.