МИОДРАГ ЛИНТА, ПЕТАР ШАУЛА И МИЛЕ ШАПИЋ ПОКЛОНИЛИ 40 ПАРИ ОПАНАКА КУД-У „ЋИРИЛО И МЕТОДИЈЕ“ ИЗ ИЗБЈЕГЛИЧКОГ НАСЕЉА БУСИЈЕ

Замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта, предсједник Завичајног клуба Кордунаша Петар Шаула и предсједник Коалиције удружења избјелгица Миле Шапић обезбедили су донацију у виду 40 опанака за чланове Културно-умјетничког друштва „Ћирило и Методије“  из избјегличког насеља Бусије (општина Земун).  Линта , Шапић и Шаула су се обратили члановима КУД-а „Ћирило и Методије“ током тренинга и захвалили им се јер на најбољи начин чувају крајишку културу, традицију и обичаје. Линта је позвао чланове КУД-а да посјете Народну скупштину Републике Србије што су они са задовољством прихватили.

КУД „Ћирило и Методије“  има  112 чланова узраста од 3 до 33 године и састоји се од три секције.  Предсједница је веома агилна Снежана Вељо која се труди да обезбеди члановима КУД-а народне ношње и другу неопходну опрему за наступе.  Чланови КУД-а имају тренинге два пута недељно и помажу им умјетнички руководиоци Снежана Тишма, Невена Грбић и Михајло Кадрић и кореограф  Емил Бота. КУД „Ћирило и Методије“ има слиједеће кореографије: Буковица, Кордун, Гламочко коло, Српска Славонија, Линђо и Косово.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)