НОГОМЕТНИ КЛУБ „ПЕТРОВА ГОРА“ ИЗ ВОЈНИЋА ОДИГРАО ПРИЈАТЕЉСКЕ УТАКМИЦЕ СА ФУДБАЛСКИМ КЛУБОМ „ФРУШКОГОРАЦ“ У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ (НОВИ САД) И ПРИМИО ПОКЛОНЕ У СПОРТСКОЈ ОПРЕМИ

Другог дана посјете Србији 28. новембра 2015. године ногометни клуб „Петрова Гора“ из Војнића одиграо је двије пријатељске утакмице са Фудбалским клубом „Фрушкогорац“ у Сремској Каменици. Јуниори ФК „Фрушкогорац „ су побиједили јуниоре НК „Петрова Гора“ са 3:1 а сениори ФК „Фрушкогорац“ су побиједили сениоре НК „Петрова Гора“ са 3:2. Важно је истаћи да је резултат био у другом плану.

У свечаном дијелу присутним фудбалерима обје екипе и гледаоцима обратили су се замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта, Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, предсједник Фудбалског клуба „Партизан“ Зоран Поповић, предсједник ФК „Фрушкогорац“ Дарко Лазаревић и предсједник НК „Петрова Гора“ Милорад Кнежевић.

Линта се,  у име организатора ,  захвалио донаторима који су у спортској опреми помогли НК „Петрова Гора“.  Ради се о ФК „Партизан“ који је донирао 22 пара нових копачки, ФК „Фрушкогорац“ који је донирао 17 пари копачки; фудбалеру Милану Јовановићу који је донирао 10 фудбалских лопти и Душку Рађеновићу, родом из Срба, који је донирао 20 мајица и дресова и 40 штуцни.

Након службеног дијела предсједник Мјесне заједнице Сремска Каменица Љубомир Ласица и руководство ФК „Фрушкогорац“ из Сремске Каменице су за фудбалере НК „Петрова Гора“ и ФК „Фрушкогорац“  и њихове пријатеље организовали ручак у етно кући „Чаробњак“ .  Послије ручка присутне је забављала крајишка група Црни бисери.  Миодраг Линта, Миле Шапић и Петар Шаула испратили су у вечерњим часовима играче и руководство НК „Петрова Гора“ који су аутобусом кренули својим кућама на Кордун.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)