ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА ЗБОРНИКА РАДОВА „РСК – ИСТОРИЈСКИ И ГЕОПОЛИТИЧКИ УЗРОЦИ ФОРМИРАЊА, ОКУПАЦИЈА И ПОСЉЕДИЦЕ“

„Крајишки привредник“ чланица Коалиције удружења избјеглица и Фондација „Крајишки културно-историјски центар“ у дворани Више туристичке школе на Новом Београду у недјељу 8. маја 2016. године одржали су промоцију Зборника „РСК-историјски и геополитички узроци формирања, окупација и посљедице“. Зборник је настао као резултат научног скупа одржаног 20. децембра 2015. године у организацији удружења „Крајишки привредник“.

Један од издавача овог Зборника је и Институт за политичке студије у Београду. Промоција је одржана поводом обиљежавања Дана побједе над фашизмом и нацизмом. О књизи су говорили др. Момчило Суботић, научни савјетник у Институту за политичке студије у Београду и главни уредник Зборника; др. Момчило Диклић, стручни сарадник у Институту за европске студије и уредник Зборника; проф.др. Милорад Опсеница, управитељ Фондације „Крајишки културно-историјски центар“ и рецензент Зборника; Тамара Игњатовић, новинар; Мишел Зубеница, студент Факултета политичких наука у Београду; мр. Виолета Николић, хемичар и Мирко Радаковић, предсједник удружења Крајишки привредник.

Промоцији зборника присуствовали су Миодраг Линта народни посланик, један од аутора у зборнику, Предсједник Коалиције удружења избјеглица Миле Шапић, подпредсједник Коалиције Синиша Ћакић, чланови Главног одбора Коалиције Петар Шаула, Слободан Врцељ, затим Јово Вученовић и Жељко Бурсаћ који су такођер једни од аутора у зборнику. У културном дјелу програма наступили су, пјесник Мићо-Јелић Грновић, чланови мушке и женске пјевачке групе Академског Друштва Нови Београд.

На крају промоције уручене су захвалнице заслужним појединцима у знак захвалности због подршке у изради и промоцији овог Зборника.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)