Поводом одржаног концерта у вези 40 година завичајног стваралаштва и 20 година књижевног рада Добривоја Павлице Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Предсједник Коалиције удружења избјеглица Миодраг Линта био је, као народни посланик, присутан на концерту који је одржан поводом 40 година завичајног стваралаштва и 20 година књижевног рада Добривоја Павлице. На концерту су, између осталих, били присутни потпредсједник Коалиције Миле Шапић и члан Предсједништва Коалиције Никола Везмар. Концерт је одржан у вечерњим часовима 28.маја 2015. године у Амфитеатру на СПЕНС-у у Новом Саду. Добривоје Павлица је рођен у селу Горња Плоча код Грачаца у Лици 1949. године.

У току свог самосталног културно – умјетничког и естрадног рада и стваралаштва Добривоје Павлица урадио је много на истраживању, његовању и очувању народне пјесме, обичаја, традиције и идентитета народа Лике и Крајине. Био је дугогодишњи вокални солиста и спољни сарадник народне редакције радио Загреба. Снимио је већи број радио и ТВ емисија. Писао је и књиге о свом завичају, личким обичајима, личкој ношњи, пјесми, шалама, а с циљем да се сачува од заборава народно стваралаштво српског православног народа Лике.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица