Повoдом одржаног Трећег крајишког откоса Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Спортско-културна манифестација Трећи крајишки откос одржанa је 17. јуна 2012. године код ресторана Топлице (на путу Батајница-Угриновци) а поводом Свјетског дана избјеглица. Трећи крајишки откос је отворио предсједник Градске општине Земун Бранислав Простран, а учесницима и гостима обратио се ,у име организатора, Миодраг Линта. Водитељи манифестације су били Саво Смољановић и Маријана Борковић.

На манифестацији је наступило 37 косацa, 20 културно-умјетничких друштава и пјевачких група, 10 крајишких пјесника и бесједника и 8 крајишких сликара. Косачку здравицу је одржао Гојко Шашић. Такође, на манифестацији је организована изложба рукотворина. Било је присутно неколико хиљада посјетилаца који су отишли задовољни са приказаним садржајем.. Посебно се захваљујемо члановима Организационог одбора који су својим професионалним приступом допринијели да манифестација буде организована на високом нивоу.
Трећи крајишки откос је, на најбољи начин, афирмисао крајишку културу и традицију, а са жељом да да мали допринос даљем окупљању Крајишника и јачању повјерења међу њима. Нажалост, електронски и штампани медији, осим ретких изутетака, нису испратили Трећи крајишки откос. Посебно истичемо одсуство Радио телевизије Србије чије руководство није сматрало за потребно да испрати манифестацију одржану поводом Свјетског дана избјеглица.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица