Поводом потребе да се обезбеди довољан број душека са постељином за евакуисана лица из 10 села уз Саву на територији општине Шабац Коалиција удружења избјелгица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Предсједник Коалиције удружења избјеглица и народни посланик Миодраг Линта био је на сједници Кризног штаба општине Шабац 19. маја којим је предсједавао начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић. На сједници штаба констатовано је, између осталог, да је потребно рјешити питање довољног броја душека за евакуисана лица из 10 села уз Саву на територији општине Шабац која су смјештена у школама. Обавезу да ријеши наведени проблем преузео је на себе Миодраг Линта.

Сутрадан 20. маја у вечерњим часовима стигла је донација из општине Стара Пазова (50 душека са постељином и хигијенски пакети) и Града Новог Сада (50 душека са постељином и одјећа) у Црвени крст Шапца и одмах достављени евакуисаним лицима. Овом приликом Коалиција удружења избјеглица се захваљује Градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу и предсједнику општине Стара Пазова Ђорђу Радиновићу што су, у кратком року, обезбедили потребне ствари.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица