Повoдом прославе 250 година од оснивања храма посвећеном Ваведењу Пресвете Богородице у Плашком Коалиција удружења избјеглица издаје: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избјеглица упућује честитике Његовом Преосвештенству епископу горњокарловачком Герасиму, свештенству и вјерницима горњокарловачке епархије поводом обиљежавања 250. година од оснивања храма Ваведења Пресвете Богородице у Плашком. Овај догађај има још веће значење ако се узме у обзир чињеница да је Плашки био од почетка 18. вијека до Другог свјетског рата средиште Епископа горњокрловачких. Храм је почео да се гради 1755. године а завршен је и посвећен 23.08.1763 године. Иако је саграђен прије 250 година овај храм има велико значење не само за Плашчанску долину него и шире.

Коалалиција удружења избјеглица жели да се захвали парохији плашчанској и јереју Горану Славнићу на позиву да народни посланик Миодраг Линта узме учешће у прослави која се одржава у Плашком 30. и 31. августа 2013. године и изражава жаљење због чињенице да Миодраг Линта има обавезе у Народној скупштини због расправе у вези реконструкције Владе Србије. Истовремено желимо информисати јавност да је Миодраг Линта, на молбу оца Горана Славнића и господина Раде Косановића родом из Плашког, обезбедио два аутобуса са којима су наши земљаци који живе у Београду и Новом Саду отишли на поменуту прославу у Плашки.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица