Поводом састанка који је 13. јуна 2011. године одржан у Министарству правде у вези хапшења Миле Дакића и проблема везаних за ратне злочине и друга кривична дјела у ратном периоду Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Делегацију 104 избјегличка удружења и завичајна клуба на челу са Милојком Будимиром и Миодрагом Линтом примили су шеф Кривичног одјељења Министарства правде Горан Токић и замјеник Специјалног тужиоца са ратне злочине Веселин Мрдак поводом хапшења 80-годишњег Миле Дакића из Војнића 26. маја ове године од стране граничне полиције БиХ. Миле Дакић ће у Републици Хрватској осуђен на подстрекивање на убојство хрватских полицајаца 1991. године. Делегација избјегличких удружења упознала је г-дина Токића и г-дина Мрдака са бројним проблемима са којима се суочавају избјегли и прогнаии Срби у Хрватској као што су спискови осумљичених, оптужених и осуђених, хапшења, потјернице, двоструки стандарди у суђењима за ратне злочине и друга кривична дјела у ратном периоду у Хрватској и др.

Делегација избјегличких удружења је инсистирала да се пронађе законско или политичко рјешење за ослобађање Миле Дакића. У том смислу је тражено да министарка правде Сњежана Маловић напише писмо за министра правде БиХ у којем би га замолила да се Миле Дакић пусти на слободу узимајући у обзир његове године и здравствено стање. Такође, тражено је да се у наредном периоду одржи састанак са министарком Снежаном Маловић и државним секретаром Слободаном Хоменом с циљем проналажења рјешења за проблеме у вези ратних злочина и других кривичних дјела из ратног периода јер је крајње вријеме да се прекине са политиком двоструких стандарда. Господин Токић и господин Мрдак су рекли да су наши захтјеви изван њихове надлежности и да се правним путем може веома мало учинити на њиховом рјешавању. Такође, господин Токић је рекао да ће министарки Маловић пренијети наше захтјеве, посебно, захтјев у вези Миле Дакића.

Предсjедник Коалиције
Миодраг Линта