Поводом срамних и неистинитих текстова загребачког Јутарњег листа у којима се тврди да усташе нису убиле никога из породице премијера Александра Вучића Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избеглица најоштрије осуђује срамне и неистините текстове загребачког Јутарњег листа у којима се тврди да усташе нису убиле никога из породице премијера Александра Вучића. Очигледно је да Зоран Милановић не може да опрости премијеру Вучићу дипломатску побједу над Хрватском поводом његове неразумне одлуке да затвори границу да Србијом. Због је одлучио да наручи текст у коме се српског премијера треба представити као лажова а усташе борцима за хрватску слободу које нису извршиле геноцид над српским народом.

Коалиција удружења избјеглица позива хрватског премијера Милановића да се престане бавити бави прљавим нападима и измишљотинама на Србију и њено руководство ради опстанка на власти. Умјесто тога, нека Зоран Милановић јавно одговори због чега није ништа учинио за вријеме мандата своје владе на враћању отетих имовинских и бројних других права протјераних Срба, равноправној употреби ћирилице у јавном животу, успостави истих стандарда у суђењима за ратне злочине и обнови инфраструктуре и отварању радних мјеста на крајишком подручју? Такође, нека хрватски премијер јавно одговори како назвати државу која отворено крши европске обавезе према Србима које је преузела потписивањем Уговора о приступању са Европском унијом крајем 2011. године? У Хрватској се систематски крше људска права Срба и због тога она није цивилизована држава.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта