ПОЗИВ КОАЛИЦИЈЕ УДРУЖЕЊА ИЗБЈЕГЛИЦА И САВЕЗА СРБА ИЗ РЕГИОНА НА СЕДМИ КРАЈИШКИ ОТКОС – Организациони одбор

Поводом свјетског дана избјеглица, Коалиција удружења избјеглица и Савез Срба из региона организују, спортско-културну манифестацију 7.Крајишки откос, која ће бити одржана у суботу 18. јуна 2016. године код цркве Светог Ћирила и Методија у насељу Бусије (општина Земун) са почетком у 12 часова. Циљ манифестације  је очување крајишке културе, обичаја и традиције. Посјетиоце очекује веома садржајан програм: такмичење у народним спортским играма (бацање камена са рамена, скок у вис из мјеста, пењање уз стожину, натезање штапа, обарање руку, навлачење конопца,..) такмичење у кошњи траве, наступ културно-умјетничких друштава и пјевачких група, изложба слика, рукотворина и књига, вечерње богослужење, обраћање званица и забавно вече.

Такођер поводом свјетског дана избјеглица, Коалиција удруженја избјеглица – Организациони одбор Седмог „Крајишког откоса“организује промоцију Зборника радова „РСК-ИСТОРИЈСКИ И ГЕОПОЛИТИЧКИ УЗРОЦИ ФОРМИРАЊА, ОКУПАЦИЈА И ПОСЉЕДИЦЕ“ Промоција ће бити одржана у петак 17.јуна о.г. у Парохијском Дому СПЦ Св.Ћирило и Методије – Бусије са почетком у 19 часова.

Позивамо све Крајишнике и све друге заинтересоване грађане да у што већем броју дођу на Седми Крајишки откос, као и све заинтересоване да присуствују промоцији.

Организациони одбор
Седмог Крајишког откоса

plakat