ИЗЈАВА ЗА ЈАВНОСТ ПРЕДСЈЕДНИКА КОАЛИЦИЈЕ УДРУЖЕЊА ИЗБЈЕГЛИЦА И НАРОДНОГ ПОСЛАНИКА МИОДРАГА ЛИНТЕ ДА И ДАЉЕ ПРЕТИ ОПАСНОСТ ОД ПОПЛАВА

Нашој држави и даље прети опасност од поплава. Овим путем позивам све наше чланице, сва удружења прекодринских Срба и сва избјегла и расељена лица да се додатно укључе у изградњу насипа у Београду, Сремској Митровици, Шапцу и другим мјестима. Ми никад нећемо заборавити помоћ и подршку коју су нам пружили грађани Србије за вријеме и послије грађанског рата у Хрватској и Босни и Херцеговини. Ми најбоље знамо шта значи доживјети трагедију библијских размјера и зато желимо помоћи на сваки начин.

Желим да се захвалим свим нашим чланицама и свим избјелгим и расељеним лицима који су досад донирали помоћ евакуисаним лицима у личној хигијени, конзервираној храни и храни за бебе, одјећи и обући за дјецу и одрасле и позивам их да и даље прикупљају и предају Центру Црвеног крста за хуманитарну помоћ „Макиш“ у Београду или општинким филијама Црвеног крста Србије. Посебно желим да истакнем чланове Културно-умјетничког друштва „Ћирило и Методије“ из избјелгичког насеље Бусије, општина Земун, који су претходних дана прикупили огромну количину помоћи угроженом становништву у општини Крупањ и евакуисаним грађанима Обреновца. Такође, желим да истакнем чланове КУД-а „Петрова Гора“ који су прикупили велику количину помоћи и предали је Црвеном крсту Србије за угрожено становништво.