МИОДРАГ ЛИНТА ПРИСУСТОВАО ОТВАРАЊУ НАСТУПА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НА 60. БЕОГРАДСКОМ САЈМУ КЊИГА И ПРЕДСТАВЉАЊУ КЊИГЕ „СЛОБОДНА СРПСКА“

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић отворио је у понедјељак 26. октобра 2015. године на 60. Међународном београдском сајму књига репрезентативни наступ Републике Српске који је организован под називом „Пиши као што говориш: ћирилицом“. Малешевић је подсјетио да су језик и писмо наша највећа културна творевинa, те да слоган штанда Републике Српске сам за себе све говори и истакао да је Београдски сајам књига један од најзначајнијих културних догађаја у овом дијелу свијета. Он је подсјетио да Република Српска на овом сајму у континуитету представља своје писце и издаваче. Директор Представиштва Републике Српске Млађен Цицовић је навео да се на штанду Републике Српске у Хали два Београдског сајма поново организовано представља репрезентативно издаваштво Српске са жељом да се сајамској публици – грађанима Србије и гостима из свијета представе књиге и писци из Републике Српске. Свечаном отварању репрезентативног наступа Републике Српске на 60. Београдском међународном сајму књига присуствовали су, између осталих, амбасaдор БиХ у Србији Лазар Миркић и замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта.

На 60. Међународном сајму књига у Београду 26. октобра 2015. године је представљена књига „Слободна Српска“ која, према ријечима рецензента Милана Љепојевића, садржи говоре предсједника Републике Српске Милорада Додика из кампaње 2014. године, у којој је „подносио извјештаје народу“ о стању Српске, анализирао унутрашње односе, али и њен положај у БиХ и у констелацији међународних односа. Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић истакао је да је „Слободна Српска“ прва књига промовисана на излагачком штанду Српске због тренутка у којем се она налази.. Цицовић је поручио да књига „Слободна Српска“ врви од порука да је суштина очувања српског народа на овим просторима, прије свега, да се очувају његове елементарне вриједности – језик, писмо, култура и црква, истичући да без тога неће бити ни слободне Српске. Промоцији су присуствовали и министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић, замјеник предсједника одбора за дијаспору и Србе у региону у Скопштини Србије Миодраг Линта, чланови Сената Републике Српске, чланови Академије наука и умјетности Републике Српске и представници завичајних удружења, који су претходно присуствовали свечаном отварању наступа Српске на сајму.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)