МИОДРАГ ЛИНТА ПРИСУСТВОВАО ПРЕДАЈИ НОВООПРЕМЉЕНОГ КОШАРКАШКОГ ТЕРЕНА ШКОЛИ „22.ОКТОБАР“ У МЈЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ БУКОВАЦ (НОВИ САД)

Предсједник Републике Српске (РС) Mилорад Додик и градоначелник Новог Сада Mилош Вучевић су 19. октобра 2015. године, на почетку манифестациjе “Дани Српске у Србиjи”, у основној школи „22. октобар“ у Буковцу симболично предали на употребу новоопремљени кошаркашки терен. Наведени терен је опремљен средствима Представништва РС у Србиjи у сарадњи са Градом Новим Садом. На свечаности су присуствовали ученици и наставници школе, многоброjни мјештани мјесне заједнице Буковац коjи углавном потичу са простора РС, народни посланици, представници градске власти и крајишких удружења и замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта. У свечаном програму примопредаjе новоопремљеног игралишта ђацима и наставницима школе у Буковцу учествовали су и музичар Неле Kараjлић и глумац Слободан Ћустић.

Предсједник РС је указао на велики значаj jачања и развиjања веза између Србиjе и РС истичући да jе веома важно користити сваку прилику, а jедна од њих jе и вишедневна манифестациjа „Дани Српске у Србији“, да се искажу љубав, приjатељство и национална димензиjа jединства српског народа. Oдавде, из Новог Сада, крећемо у пет градова Србиjе да промовишемо вриједности Републике Српске, jер сматрамо да jе Република Српска саставни део српског националног корпуса.

Градоначелник Вучевић jе истакао да Нови Сад гледа и помаже Републику Српску, jер нам jе она битна, као што jе и Република Српска свјесна значаjа државе Србиjе али и града Новог Сада. Изразивши задовољство тиме што jе заjеднички уређен и опремљен дио буковачке школе, Вучевић jе истакао да овогодишњи “Дани Српске у Србиjи” крећу из Новог Сада, односно из Буковца чиjи становници имаjу завичаj у РС. Снажне и квалитетне везе Новог Сада и РС засноване су на родбинским, приjатељским и кумовским односима, навео jе градоначелник, захваливши предсједнику Додику што jе дошао да увелича отварање Дана РС у Србиjи.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)