ОДРЖАНА ШЕТЊА УЛИЦАМА ГРАДА БЕОГРАДА И МЕМОРИЈАЛНА АКАДЕМИЈА У ЦЕНТРУ САВА ПОВОДОМ ДАНА СЈЕЋАЊА НА СТРАДАЛЕ И ПРОГНАНЕ СРБЕ

Коалиција удружења избјеглица на челу с Миодрагом Линтом организовала је, поводом Дана сјећања на страдале и прогнане Србе – 5. август, шетњу прогнаних Срба и њихових пријатеља са трактором на челу. Колона је кренула у 12 часова, послије завршетка парастоса и полагања вијенаца, од цркве Светог Марка, поред Скупштине Србије и хотела Москва, низ Призренску улицу , преко Бранковог моста до Сава центра гдје је одржана Меморијална академија. Шетња је прошла мирно и достојанствео и на тај начин су прогнани Срби су послали поруку да траже само своја отета људска права, поштовање српских жртава и кажњавање свих злочинаца који су убијали цивиле и заробљенике.

Меморијалнa академијa под називом „Олуја – да се не заборави злочин“ одржана је истог дана, у у Великој дворани Сава центра поводом Дана сјећања на страдале и прогнане Србе. Организатор Меморијалне академије је била Коалиција Удружења Избјеглица на челу са Миодрагом Линтом. На Меморијалној академији пред више од 2000 прогнаних Срба и њихових пријатеља били су присутни, између осталих, Његова Светост Патријарх српски Иринеј, Предсједник Републике Србије Томислав Николић, министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин, министар правде у Влади Републике Србије Никола Селаковић, изасланик Предсједника Републике Српске Милорада Додика Млађен Цицовић, министар рада и борачко-инвалидске заштите у Влади Републике Српске Миленко Савановић, замјеник Предсједавајућег Представничког дома Парламента БиХ Младен Босић, менаџер Града Београда Горан Весић и бројни други гости. Присутним у сали и најширој јавности, обратили су се Патријарх Иринеј, Предсједник Николић у име државе и Миодраг Линта, у име организатора.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)