ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ИЗВРШНОГ ОДБОРА – ГРАДСКОГ ОДБОРА ЗА БЕОГРАД КОАЛИЦИЈЕ УДРУЖЕЊА ИЗБЈЕГЛИЦА

Сједница Извршног одбора у проширеном саставу, Градског одбора за избјеглице и ИРЛ-а Београду, одржана је у четвртак, 24. децембра 2015. године, у просторијама Коалиције удружења ибјеглица у Београду.

Поред чланова ИО, Градског одбора Коалиције, сједници су присуствовали Предсједник Коалиције Миле Шапић и Предсједник Савеза Срба из региона уједно замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону, Миодраг Линта.

Председник ИО Градског одбора Вељкo Жигић, изнио је опширно присутнима тренутно стање и текуће проблеме избjегличке и ИР популације, на подручју града Београда/ГО, а о каодровским потребама и рјешењима у Коалицији, присутне је упознао предсједник Коалиције Миле Шапић. Миодраг Линта дао је објашњење о акцији евидентирања уништене, оштећене и отете имовине протјераних Срба и свих других оштећених грађана која се налази у Хрватској, Федерацији БиХ и Словенији и позвао их да попуне образац који се налази на сајту Савеза Срба из региона.  Присутнима је подијељен први број листа Савеза Срба из региона Српско Коло  у коме је детаљно образложена акција евидентирања имовине. Такође, Извршни одбор је донио одлуку да даје пуну подршку акцији евидентирања наше уништене, оштећене и отете имовине.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица