ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЗАВИЧАЈНОГ КЛУБА КОРДУНАША

Заједничка сједница, Управног одбора Завичајног клуба Кордунаша и Извршног одбора Удружења бораца 8.Кордунашке ударне НО дивизије и бораца Кордуна, одржана је у понедјељак 28. децембра 2015. године. Предсједник Завичајног клуба Кордунаша Петар Шаула поднио је цјелокупан извјештај о активностима током прве године мандата у 2015. години. Најзначајни пројекат Завичајног клуба Кордунаша јесте Монографија о Кордуну на чијем писању су агажовани научници Института за новију историју и поједини кордунаши. Усвојене су одлуке, да се ове године у Србији организује тзв. Зелена ноћ (посвећена 70-ет годишњици оснивања НК „Петрова Гора“) и манифестација дружења кордунаша „28.Кордунашко вече“. Такође, чланови руководстава наведених Удружења, дали су пуну подршку акцији евидентирања наше уништене, оштећене и отете имовине, покренуту кроз Савез Срба из региона.

Заједничкој сједници Управног одбора Завичајног клуба Кордунаша и Извршног одбора Удружења бораца, присуствовали су замјеник предсједника Одбора за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, те предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта, као и предсједник Коалиције удружења избјеглица и члан Управног одбора Завичајног клуба Кордунаша Миле Шапић.

Линта је присутне упознао са акцијом евидентирања уништене, оштећене и отете имовине протјераних Срба и свих других оштећених грађана која се налази у Хрватској, Федерацији БиХ и Словенији и позвао их да попуне образац који се налази на сајту Савеза Срба из региона. Присутнима је подијељен први број „Српског Кола“ – листа Савеза Срба из региона, у коме је детаљно образложена акција евидентирања имовине. По званичном дијелу заједничке сједнице, организовано је неформално дружење за крај пословне 2015. године.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица