Поводом другог круга председничких избора Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Томислав Николић је једини српски политичар који је јавно подржао темељне захтеве избеглих и прогнаних лица и других оштећених грађана из бивших југословенских република који су садржани о Споразуму о сарадњи између Српске напредне странке и Коалиције удружења избеглица. С друге стране, бивши председник Борис Тадић је водио политику лажног помирења према бившим југословенским републикама преко леђа прекодринских Срба.

Наши темељни захтеви су: подршка Петицији избеглих и прогнаних Срба којом тражимо поврат наше одузете имвоине и стечених права, успоставу истих стандарда у суђењима за ратне зличне и решавање питања несталих лица, усвајање Резолуције о поштовању људских права избеглих и проганих лица и других оштећених грађана у српском парламенту и оснивање Фонда за пружање помоћи избеглим, проганим и расељеним лицима при Влади Србије.

Због тога Коалиција удружења избјеглица позива избегла и прогнана лица и грађане који су родом и пореклом из Босне и Херцеговине и Хрватске, као и расељена лица са Косова и Метохије, да у другом кругу председничких избора подрже кандидата коалиције „Покренимо Србију“ Томислава Николића. Србији је потребан председник који ће радити у интересу свих грађана Србије, као и Срба који живе ван Србије .

Предсједник Коалицијe
Миодраг Линта