Повoдом избора нове Владе Србије на челу са Александром Вучићем Коалиција удружења избјеглица издаје: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избјеглица даје пуну подршку новој Влади Србије на челу са Александром Вучићем у остварењу њених најважних приоритета у наредне четири године: корјените економске реформе, даљи напредак у европским интеграцијама, наставак борбе против криминала и корупције, наставак дијалога Београда са Приштином, регионална сарадња уз међусобно поштовање територијалног интегритета и унапређење економских веза, развијање најближих односа са Републиком Српском у складу са Дејтонским споразумом.

Стотине хиљада прогнаних Срба и других оштећених грађана очекују да ће нова Влада започети дијалог са Хрватском и Босном и Херцеговином о спровођењу Анекса Г Бечког споразума о сукцесији у којем јасно стоји да ће свим грађанима и правним лицима бити заштићена и враћена права која су имали на дан 31.12.1990. године а сви уговори скопљени за вријеме рата под притисцима и пријетњама бити проглашени ништавним. Бечки Споразум о сукцесији је ратификован у парламентима држава насљедница бивше Југославије и ступио је на снагу јуна 2004. године. По међународном праву и по уставима Србије, Хрватске и БиХ има јачу правну снагу од домаћих закона. Први корак у том правцу било би формирање међудржавних комисија о спровођењу Анекса Г са Хрватском и Босном и Херцеговином.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта