Повoдом катастрофалних поплава у Србији која угрожавају многа домаћинства у низу општина и градова Коалиција удружења избјеглица издаје: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избјеглица позива сва избјегла и расељена лица и све грађане који су родом и поријеклом из Хрватске и Босне и Херцеговине и из других држава насталих на подручју бивше Југославије да се ставе на располагање општинским и градским штабовима за ванредне ситуације у циљу спашавања живота људи и пружања помоћи угроженом становништву широм Србије. Становницима поплављених подручја потребно је обезбедити основне животне намирнице, одјећу, хигијенска и друга потребна средства. Апелујемо да свако помогне материјално и финансијски у складу са својим могућностима.

Коалиција удружења избјеглица посебно позива наше земљаке да се у што већем броју придруже у борби за одбрану Шапца и захваљујемо се свима онима који су јуче кренули за Шабац. У овој изузетно тешкој и стравичној ситуацији морамо показати пуну солидарност јер ми најбоље знамо шта значи доживјети трагедију и страдања библијских размјера.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта