Повoдом антисрпских изјава предсједника Фудбалског савеза Хрватске Давора Шукера Коалиција удружења избјеглица издаје: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избјеглица најоштрије осуђује скандалозну и антисрпску изјаву предсједника Фудбалског савеза Хрватске Давора Шукера да ће репрезентација Хрватске на Свјетском првенству у Бразилу играти за суспендованог Јосипа Шимунића. Подсјећамо да је свјетска фудбалска федерација судпендовала Шимунића због усташког поклича послије реванш утакмице баража за Мундијал у Бразилу на стадиону Максимир у Загребу а Суд за спортску арбитражу у Лозани је потврдио Шимунићеву казну. Давор Шукер је послао јасну поруку да подржава усташку идеологију и да сматра да је усташки поклич „За дом спремни“, под којим је побијено стотине хиљада Срба, Јевреја и Рома, позитиван поклич. За овакву изјаву Давора Шукера треба Хрватску суспендовати са Свјетског фудбалског првенства у Бразилу.

Коалиција удружења избјеглица најоштрије осуђује скандалозву и антисрпску изјаву Давора Шукера да ће дозволити и црном Цигану да уручи пехар за побједника Купа Хрватске у фудбалу, али не и хрватском министру науке, просвјете и спорта Жељку Јовановићу. Подсјећамо да је Жељко Јовановић по националности Србин и да је као доктор био припадник Хрватске војске за вријеме рата. Очито да челни човјек хрватског фудбала не може прхватити чињеницу да у хрватској Влади сједе министри српске националности иако су чак судјеловали у Хрватској војсци. Шта тек Давор Шукер мисли о Србима повратницима и протјераним Србима из Хрватске, али и читавом срском народу, јасно је као дан. Све више чињеница потврђује да за Давора Шукера и многе Хрвате усташе нису били злочиници него ослободиоци и борци за независну Хрватску.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта