Поводом одржане оснивачке скупштине Удружења Госпићана „Никола Тесла“ Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Предсједник Коалиције удружења избјеглица Миодраг Линта био је присутан, у својству замјеника предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије, на оснивачкој скупштини Удружења Госпићана „Никола Тесла“ која је одржана у недељу 11. маја 2014. године у сали општине Нови Београд. На скупштини је било присутно преко 200 Госпићана и њихових пријатеља и гостију.

Миодраг Линта је у свом обраћању Госпићанима и присутним гостима, између осталог, рекао да је потребно да се сви објединимо у једну колону да бисмо се лакше и ефикасније борили за повратак наших одузетих имовинских, стечених и статусних права, ексхумацију и идентификацију несталих лица, кажњавање лица која су починила злочине над српским народом, обиљежавање мјеста на подручју данашње Хрватске и Федерације БиХ путем спомен плоча на којима су страдали припадници нашег народа, као и да помогнемо нашим сународницима у рјешавању проблема у процесу локалне интеграције у Србији. Линта је на крају свог обраћања пожелио Удружењу Госпићана „Никола Тесла“ успјешан рад у реализацији постављених циљева и активности у наредном временском периоду.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица