Поводом нацрта Резолуције Велике Британије о Сребреници којим се осуђује геноцид у Сребреници и свако порицање овог геноцида и коју би требало да усвоји Савјет безбедности Уједињених нација почетком јула ове године Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалицијa удружења избеглица одбацује нацрт Резолуције Велике Британије којим се осуђује геноцид у Сребреници и свако порицање овог геноцида јер неће доприијети јачању помирења и сарадње међу народима у БиХ и у региону. Веома је лоше издвајати злочин у Сребреници над Бошњацима 1995. године у односу на српске жртве Сребренице и околине 1992-1995. године и других злочина који су се десили у Босни и Херцеговини јер се шаље нецивилизацијска порука да су само бошњачке жртве вриједне жаљења а српске и све друге жртве нису.

Коалиција удружења избјеглица апелује на Велику Британију да повуче постојећи и припреми нови нацрт Резолуције којим би били осуђени сви злочини који су почињени на подручју Босне и Херцеговине и одала почаст свим жртвама без обзира на националну и вјерску припадност. На овај начин Велика Британија би дала суштински допринос успостави дијалога, прихватању одговорности за злочине свих страна у грађанском рату и искреној подршци свим жртвама као темеља за јачање трајног мира и стабилности како у Босни и Херцеговини тако и у региону.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта