Поводом одлуке Комисије за споменике и називе тргова и улица Скупштине Града Београда да на сјединици одржаној 10. фебруара подржи иницијативу Коалиције удружења избјеглица о подизању споменика српским жртвама страдалим у оружаним сукобима на простору бивше Југославије Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Предсједник Коалиције удружења избјеглица Миодраг Линта захваљује се Комисији за споменике и називе тргова и улица Скупштине Града Београда на челу са Јасмином Митровић Марић јер је сједници одржаној 10. фебруара 2015. године једногласно подржала иницијативу Коалиције удружења избјеглица о подизању споменика српским жртвама страдалим у оружаним сукобима на простору бивше Југославије. Наиме, Комисија је усвојила приједлог одлуке о формирању Одбора за подизање споменика са приједлогом Одлуке о подизању споменика који ће бити упућени Скупштини Града на усвајање. У наведени одбор осим представника власти и Коалиције удружења избјеглица, као иницијатора подизања споменика, предложени су представници САНУ, цркве, више факултета и истакнути умјетници.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица Миодраг Линта посебно се захваљује челницима Града Београда који су послије састанка дали пуну подршку иницијативи о подизању споменика српским жртвама страдалим у оружаним сукобима на простору бивше Југославије и показали спремност да активно помогну реализацију исте. Споменик би био свечано откривен 04. августа 2015. године поводом обиљежавања 20. година од страдања и прогона Срба у хрватској акцији „Олуја, која је била највеће етничко чишћење послије Другог свјетског рата.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица