Поводом одржаних парламентраних избора у Хрватској Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избјеглица честита Кукурику коалицији изборну побједу на парламентарним изборима у Хрватској. Очекујемо да ће нова Влада Хрватске међу својим приоритетима имати и проналажење свеобухватног, правичног и трајног рјешења пола милиона избјеглих и прогнаних Срба и преко 100.000 грађана Србије који су оштећени у својим имовинским и другим правима у Хрватској.

Избјегли и прогнани Срби и други оштећени грађани траже повтратак своје одузете имовине и стечених права на темељу Анекса Г Бечког споразума о сукцесији, успоставу истих стандарда у суђењима за ратне злочине и друга кривична дјела у ратном периоду и рјешавање питања несталих лица.

Коалиција удружења избјеглица честита Самосталној демократској српској странци на освајању три посланичка места у Хрватском сабору. Очекујемо да се СДСС заложи за политику чистих рачуна између Србије и Хрватске засновану на доследном поштовању људских права и владавини права која једино може довести до пријатељских односа и помирења између српског и хрватског народа.

Предсједник Коалиције
Миодраг Линта