Поводом одржаног састанка представника избјегличких удружења и завичајних клубова у сали општине Стари град, Коалиција удружења ибјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избјеглица поздравља одлуку представника 66 избјегличких удружења и завичајних клубова, донешену на скупу одржаном у општини Стари град, да потписом и печатом пруже подршку Петицији избјеглих и прогнаних Срба из Републике Хрватске. Скупу су се, између осталих, обратили предсједник Асоцијације избјегличких удружења из Хрватске Милојко Будимир, предсједник Коалиције удружења избјеглица у Републици Србији Миодраг Линта и комесар за избјеглице Владимир Цуцић.

Коалиција удружења избјеглица је преузела обавезу, да у сарадњи са Асоцијацијом избјегличких удружења из Хрватске, настоји да у наредних 15 дана са идејом Петиције упозна значајан број представника избјегличких удружења и завичајних клубова који нису могли да буди присутни на данашњем скупу.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица је обећао да ће Петиција, заједно са молбом за подршку и копијама овјерених потписа, бити послана на велики број релевантних адреса у међународној заједници, Републици Србији и Републици Хрватској. Такође, рекао је да наведене активности неће бити довољне без реализације треће фазе Петиције тј. прикупљања потписа подршке од Срба и других грађана, који су избјегли, прогнани или воде поријекло из Републике Хрватске.

Предсједник Коалиције
Миодраг Линта