Поводом одржаног Трећег крајишког турнира у боћању Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Дана 11. септембра 2011. године одржан је Трећи крајишки турнир у боћању на терену боћарског клуба „Нови Београд“ и боћарског клуба “Козара“, МЗ „Козара“, др. Ивана Рибара 91а, у организацији Коалиције удружења избјеглица. Турнир је почео у 9 и трајао до 19 часова када су додјељена признања за најбоље екипе и појединце (пехари и медаље). Један од циљева турнира јесте да допринесе очувању културе, традиције и народних обичаја Крајишника. Турнир је медијски пропратила градска телевизија Студио Б и спортски сајт. Интерес за учешће на турниру је превазилазио број екипа (укупно 16) који је максималан за једнодневно такмичење.

На Трећем крајишком турниру је учествовао 16 клубова и екипа: Б.К. Динара-Земун, Б.К. Бањица-Београд, Б.К. Пријатељ-Београд, Б.К. Младост-Београд, Б.К. Слобода – Београд, Б.К. Ласта-Београд, Б.К. Зеле-Београд, Б.К. Канарево Брдо-Београд, Б.К. Фрушка гора-Ердевик, Б.К. Војводина-Нови Сад, Б.К. Нови Београд-Београд, Б.К. Сартид-Смедерево, Б.К. Козара – Београд, Б.К. Меандер – Београд, Б.К Земун – Београд и екипа Комесаријата за избеглице. На турниру ће учествовале и дјевојке из Боћарске школе Београд.

Прво мјесто на турниру је освојила екипа Б.К. Нови Београд, друго мјесто екипа Б.К. Војводина из Новог Сада а треће екипа Б.К. Козара из Београда. За најбољег играча турнира проглашен је Драгомир Зелић из екипе Б.К. Војводина. Медаље за учешће на турниру добиле су и дјевојке из Боћарске школе Београд заједно са тренером Драгом Жежељем. Пригодан поклон добио је и директор турнира Симо Баришић. Турнир је протекао у фер и спортској атмосфери. Коалиција удружења избјеглица се за организацију турнира захваљује Одбору на челу са Мишом Бједовом, домаћинима турнира Б.К. Нови Београд и Б.К. Козара, функционерима Боћарског савеза Србије који су на турниру били у својству судија (Никола, Грујо, Бранко Русић и Мићо Безбрадица), Комесаријату за избјеглице за финансијску подршку и појединачним донаторима.

Председник Коалциије удружења избјеглица
Миодраг Линта