Повoдом поновног задржавања народног посланика у Скупштини Србије Миодрага Линте на граничном прелазу Бајаково од стране хрватске полиције Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избјеглица најоштрије осуђује непримијерено понашање хрватске полиције која је њеног предсједника Миодрага Линту задржала други пут, у року од 15 данаљ, на граничном прелазу Бајаково. Народни посланик Миодраг Линта је службеним возилом Владе Србије стигао на гранични прелаз Бајаково у 10.45 часова а одобрење за наставак пута за Загреб је добио у 11.00 часова. За то вријеме пасошку је контролу прошло 5-6 возила. Посебно истичемо чињеницу да је овог пута Министарство спољних послова Србије овластило амбасадора Србије у Загребу Станимира Вукићевића да званично најави долазак Миодрага Линте у Загреб код Мнистарства вањских послова Хрватске.

Коалиција удружења избјеглица тражи од Министарства спољних послова Србије да позове на разговор амбасадора Хрватске у Београду Гордана Маркотића, уложи званични протест и затражи објашњење због чега је народни посланик Миодраг Линта, у року 15 дана, два пута задржан на граничном прелазу Бајаково од стране хрватске полиције. Такође, тражимо да амбасадор Србије у Загребу Станимир Вукићевић уложи званични протест и затражи објашњење од Министарсва вањских послова Хрватске.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица