Повoдом пресељења расељених Обреновчана из хотела „Славија“ у избјеглички камп у Крњачи Коалиција удружења избјеглица издаје: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избјеглица изражава солидарност за расељеним Обреновчанима и разумије њихово незадовољство због чињенице да су пресељени у избјеглички камп у Крњачи гдје владају услови недостојни човјека. Очекујемо да Град Београд обезбеди минимум животних услова за привремени смјештај све док се не стекну претпоставке за повратак свих евакуисаних лица у Обреновац.

Коалиција удружења избјеглица подсјећа јавност да дио избјеглих и прогнаних лица из Хрватске и Федерације БиХ и расељеих лица са Косова и Метохије дуги низ година живе у избјегличком кампу Крњача и сличним легалним и нелегалним избјегличким центрима у којима нису обезбеђени нормални услови за живот. Поред тога, подсјећамо јавност да велики број прогнаних и расељених лица дуги низ година плаћа кирију у приватном смјештају и налазе се на ивици снаге. Тражимо да Комесаријат за избјеглице, у што краћем року, ријеши стамбено питање прогнаних и расељених лица, посебно оних, који живе у нељудским условима.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта