Поводом састанка који је одржан у Министарству правде у вези хапшења Миле Дакића и проблема са којима се суочавају избјегли и прогнани Срби из Хрватске у вези ратних злочина и других кривичних дјела у ратном периоду Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Делегацију 104 избјегличка удружења и завичајна клуба на челу са Милојком Будимиром и Миодрагом Линтом примили су државни секретар Министарства правде Србије Слободан Хомен и шеф Кривичног одјељења Министарства правде Србије Горан Токић. поводом хапшења 80-годишњег Миле Дакића из Војнића 26. маја ове године од стране граничне полиције БиХ. Делегација избјегличких удружења упознала је Слобоана Хомена и Горана Токића са бројним проблемима са којима се суочавају избјегли и прогнани Срби као што су спискови осумљичених, оптужених и осуђених, хапшења, потјернице, двоструки стандарди у суђењима за ратне злочине и друга кривична дјела у ратном периоду у Хрватској и др.

Договорено је у Министарство правде Србије учини све што је у њиховој моћи да се Миле Дакић пусти из затввора у Сарајеву и да се брани са слободе. Такође, договорено је да се наставе разговори са државним секретаром Слободаном Хоменом с циљем проналажења рјешења за проблеме у вези ратних злочина и других кривичних дјела из ратног периода јер је крајње вријеме да Хрватска прекине са политиком двоструких стандарда.

Предсједник Коалиције
Миодраг Линта