Поводом састанка представника избjегличких удружења и завичајних клубова са шефом Посланичке групе Демократска странка Србије Милошем Алигрудићем Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Шеф Посланичке групе Демократске странке Србије Милош Алигрудић примио је у Скупштини Србије делегацију представника избjегличких удружења Срба из Хрватске. Састанак је био посвећен проналажењу свеобухватног и праведног рjешења имовинских и бројних других проблема избjеглих и прогнаних Срба из Хрватске и грађана Србије који су оштећени у својим правима у Хрватској. Избjегличка удружења су крајем фебруара доставила свим посланичким група Петицију и приједлог Резолуције са молбом за подршку. Посланичка група ДСС је, досад, једина која је примила на разговор делегацију избјегличких удружења.

Представници удружења затражили су да Посланичка група ДСС подржи Петицију о поштовању људских права избјеглих и прогнаних Срба из Хрватске коју је до сада потписало 100 избјегличких удружења и 60.000 грађана. Такође, представници избјегличких удружења затражили су да Посланичка група ДСС подржи усвајање Резолуције о поштовању људских права избјеглих и прогнаних Срба из Хрватске и грађана Србије који су оштећени у својим имовинским и другим правима у Хрватској у Скупштини Србије. Договорено је да се у наредном периоду наставе разговори у вези проналажења трајних рјешења проблема који су садржани у Петицији, као и у вези приједлога Резолуције.

Предсједник Коалиције
Миодраг Линта