Поводом устоличења епископа славонског Јована у Саборном храму Свете Тројице у Пакрацу Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Његова Светост патријарх српски господин Иринеј служио је данас Свету архијерејску литургију у Саборном храму Свете Тројице у Пакрацу на којој је устоличен нови епископ славонски Јован у присуству великог броја владика и свештенства. Патријарх Иринеј je на устоличењу епископа Јована поручио да га устоличује на простору гдје су била велика страдања храмова и других грађевина и страдања српског народа. Он је нагласио да епископ Јован долази на трон мученичке епархије с мало свештеника и вјерника, на трон подручја гдје су страдали свештеници и вјерници. Патријарх Иринеј је додао да је на губилиштима у Јасеновцу и другим мјестима страдало 19 хиљада невине дјеце и додао да је трагедија тим већа што им је хришћанска рука одрубила главе.

На устоличењу су присуствовали први потпредсједник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић, савјетница предсједника Републике Србије Јасмина Митровић-Марић, предсједник Републике Српске Милорад Додик, савјетница предсједника Републике Хрватске Романа Влахутин, предсједник Српског народног вијећа Милорад Пуповац, замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта, високи црквени званичници католичке и других цркава, представници локалне власти из редова српске заједнице, православни вјерници из Пакраца и околних мјеста и други гости.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица