САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

На возилу Рено Кангу, 2001. годиште, које користи председник Коалиције удружења избјеглциа Миодраг Линта током ноћи је разбијено стакло на вратима од гепека. Из возила није узета прва помоћ нити стерео уређај. Током ноћи на паркингу се налазио већи број возила. Због наведеног основано сумњамо да је мотив разбијања стакла био политички а не крађа. Тражимо од директора полиције господина Милорада Вељовића да Министарство унутрашњих послова открије починиоце и утврди стварне мотиве наведеног дела.

Коалиција удружења избјеглица сматра да се ради о политички мотивисаном догађају који је усмерен да застраши Коалицију удружења избјеглица и њеног председника Миодрага Линту с циљем да одустану од критике државне политике лажног помирења према бившим југословенским републикама и борбе да се избеглим и прогнаним Србима и другим оштећеним грађанима врате њихова одузета имовинака и стечена права, успоставе исти стандарди у суђењима за ратне злочине и коначно реши питање несталих лица.

Прљава капмања против Коалиције удружења избјеглица и њеног председника Миодрага Линте почела је од 11. јануара ове године када је потписан Споразум о сарадњи између Српске напредне странке и Коалиције удружења избјеглица. Представници неколико удружења и власти у последњих месец и по дана константно шире неистине о Коалицији удружења избеглица и њеном председнику Миодрагу Линти с циљем њухове дискредитације код избеглих и прогнаних Срба.