МИОДРАГ ЛИНТА БИО ЈЕ ГОСТ НА СПОРТСКО-КУЛТУРНОЈ МАНИФЕСТАЦИЈИ ЂЕДОВА КОСИДБА КОЈА ЈЕ ОДРЖАНА У МЈЕСТУ ВРГИНМОСТ НА КОРДУНУ

Замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у Региону у Скупштини Србије Миодраг Линта био је, гост na културноj манифестацији Шестa Ђедова косидба која је одржана у мјесту Вргинмост, на Корудну у суботу, 18. јула 2015. године са почетком у 16.00 часова. Организатор манифестације био је Пододбор Српског култуног друштва „Просвјета“ Вргинмост на челу са Синишом Дамјановићем и Сенком Цревар.

Преко 500 Вргомошћана и њихових пријатеља могло је да ужива у разноврсном програму: такмичење у косидби и наступу десетак културно-умјетничких друштава и пјевачких група, међу којима су били КУД Ћирило и Методије из Бусија (општина Земун). Циљ манифестације јесте његовање обичаја и традиције Кордуна и начина живота Срба на овом подручју.

На Шестој Ђедовој косидби присутним учесницима и посјетиоцима обратили су се начелник општине Вргинмост Бранко Јовичић, замјеник жупана Сисачко-мославачке жупаније Богдан Ркман, предсједник СКД „Просвјета“ Чедомир Вишњић и Миодраг Линта. На манифестацији су, између осталих, били пристутни потпредсједник Коалциије удружења избјеглица Миле Шапић и члан Предсједништва Коалциије Петар Шаула.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица