ИГРАЧИ И РУКОВОДСТВО НОГОМЕТНОГ КЛУБА ПЕТРОВА ГОРА ИЗ ВОЈНИЋА ДОЛАЗЕ У ДВОДНЕВНУ ПОСЈЕТУ НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ОПШТИНИ СТАРА ПАЗОВА И ГРАДУ НОВОМ САДУ

Играчи и руководство Ногометног клуба Петрова Гора из Војнића долазе у дводневну посјету Републици Србији  27. (петак) и 28. (субота) новембра 2015. године.  Организатор посјете је замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта уз помоћ и подршку Града Новог Сада, општине Стара Пазова, предсједника Коалиције удружења избјеглица Миле Шапића и предсједника Завичајног клуба Кордунаша Петра Шауле.

Првог дана посјете (27.11.) играчи и руководство НК „Петрова Гора“ биће примљени у Скупштини Србије у 11 часова од стране замјеника предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодрага  Линте и том приликом  ће се упознати са њеним историјатом, разгледати умјетничке вриједности у њој и упознати се са начином рада саме институције и њених служби. Након разгледања Скупштине Србије играчи у руководство НК Петрова Гора ће отићи у Стару Пазову гдје ће их дочекати предсједник општине Ђорђе Радиновић а затим ће у 13 часова посјетити српску Кућу фудбала и имаће заједнички састанак са руководством једног од фудбалских клубова на територији општине.

Другог дана посјете  (28.11.)  јуниорска и сениорска екипа НК Петрова Гора одиграће двије пријатељске утакмице са екипама ФК „Фрушкогорац“ на њиховом стадиону у Сремској Каменици, ул. Двор бб, Нови Сад.  Јуниори ће започети утакмицу у 11 часова а сениори у 13.15 часова. Присутним играчима обје екипе и публици обратиће се Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, организатори и други гости а затим ће представници донатора уручити  играчима НК „Петрова Гора“ поклоне. Након завршетка обје утакмице биће организована заједничка вечера и дружење.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица