МИОДРАГ ЛИНТА НА КОМЕМОРАЦИЈИ И САХРАНИ ГЕНЕРАЛА МИЛЕ МРКШИЋА

Бивши командант Војске Републике Српске Крајине генерал-мајор Миле Мркшић сахрањен је 28. августа 2015. године на београдском гробљу Лешће a умро је током одслужења казне Међународног суда за ратне злочине, у Лисабону, прије 13 дана. На спроводу није било ни војничког марша ни српске заставе на кочегу. Сахрану је организовала Мркшићева породица, уз помоћ пензионисаних колега преминулог генерала.

Последњи поздрав и почаст генералу Мркшићу одали су чланови најуже породице, супруга Ђурђа, ћерке Светлана, Јелена и Марија, брат Гојко, као и многобројна родбина, пријатељи и колеге. Осим дугогодишњег саборца и колеге из Гарде и Корпуса специјалних јединица, генерала Миодрага Панића, који је одржао говор, на Лешћу били су и многобројни пензионисани генерали Војске Југославије, Српске војске Крајине, Војске Републике Српске, као и бивши начелници Генералштаба Војске Југославије Бранко Крга и Драгољуб Ојданић. Међу присутним је била и делегација Коалиције удружења избјеглица на челу са Миодрагом Линтом.

Пријатељи и колеге, другови са Кордуна и из завичајних удружења, ратни другови, у присуству породице, опростили су се од генерала Мркшића и на комеморацији ујутру у просторијама СУБНОР. Имао је планове када изађе, али га је прерана смрт спречила – рекао је генерал Миле Новаковић. – Видео је шта се спрема и покушао да спречи, али било је касно и гардсијска бригада била је упућена у Вуковар. И нису српски тенкови кретали на Хрватску, већ је гардијска бригада ишла да помогне гладним и жедним војницима.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)