МИОДРАГ ЛИНТА ПРИСУСТВОВАО НА ВЕЛИКОМ КРАЈИШКОМ ТУРНИРУ У БОЋАЊУ НА КОМЕ СУ УЧЕСТВОВАЛЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ БЕНКОВЦА, ДРНИША, КНИНА И ОБРОВЦА

Организациони одбор и селектори rепрезентација Бенковац, Дрниш, Книн и Обровац, у саставу Јанковић Милан, Попић Момчило, Трујкић Живко, Цупаћ Жељко, Раич Срђо, Чоко Сањин и Стопа Радивој, организовали су на Велику Госпојину 28. августа 2015. године такмичење „крајишких општина“ из којих потиче највећи број боћара, сада чланова клубова из Србије. Такмичење је организовано на терену Боћарских клубова „Нови Београд“ и „Козара“ који се налази на Новом Београду. Прво мјесто је освојила екипа Книна (црвене мајице) која је у финалу савладала екипу Обровца (црне мајице). Екипа Дрниша је наступала у плавим и Бенковца у жутим мајицама. На турниру је, у својству госта, присуствовао предсједник Коалциије удружења избјеглица Миодраг Линта заједно са потпредсједником Коалиције Милом Шапићем и чланом Главног одбора Коалиције Слободаном Врцељем.

Члан Организационог одбора Милан Јанковић је рекао да је одавно постојала идеја да се организује овакво окупљање заљубљеника у овај спорт. Према његовом мишљењу турнир би требао постати традиционалан и слиједеће године на турниру би учествовали боћари који су родом или поријеклом из Кистања, Грахова и других крајишких општина. На крају турнира предсједник Боћарског клуба Нови Београд Шпиро Матијевић предао је велики прелазни пехар и мали пехар у трајно власништво побједничкој екипи Книн. Послије завршеног турнира организатори, учесници, спонзори и гости су наставили дружење.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)