Поводом чињенице да је група од 56-оро српске дјеце из Хрватске боравила у дводневној посјети Граду Београду Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

У Београд је у уторак навечер 25. августа допутовала група од 56-оро српске дјеце из Хрватске у организацији Митрополије загребачко-љубљанске и Града Београда. Они су провели два дана у Београду ( 26. и 27. август ) и том приликом посјетили поједине наше државне институције и значајна мјеста у главном граду.

Првог дана су посјетили Авалски торањ гдје им је домаћин био министар за рад, запошавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, затим трофејну салу у старој згради Генералштаба у улици Кнеза Милоша гдје им је домаћин био министар одбране Братислав Гашић и коначно Зоолошки врт и Дјечји културни центар.

Другог дана су министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и градски менаџер Горан весић повели групу српске дјеце из Хрватске на панорамско крстарење Дунавом и Савом бродом „Златно срце“. Догађају су присуствовали замјеница Скупштине Београда Андреа радуловић, чланица Градског вијећа Тања Поповић, вршилац дужности директора Туристичке организације Београда Миодраг Поповић, секретар Скупштине Београда Соња Подунавац и предсједник Коалиције удружења избјеглица Миодраг Линта.

Градски менеџер Горан Весић најавио да се слиједеће године очекује посјета најмање 1000 српске дјеце из бивших југословенских република. У договору са предсједником Коалиције удружења избјеглица Миодрагом Линтом делегација Града Београда на челу с Гораном Весићем посјетиће у наредном перидоу Митрополију загребачко-љубљанску и српске иниституције у Хрватској на државном и локалном нивоу.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)