МИОДРАГ ЛИНТА ПРИСУТВОВАЋЕ ПРОСЛАВИ НОВОМУЧЕНИКА ЈАСЕНОВАЧКИХ У МАНАСТИРУ ЈАСЕНОВАЦ И ДОЊОЈ ГРАДИНИ И ПОСЈЕТИЋЕ ВЛАДИКУ ГОРЊОКАРЛОВАЧКОГ ГЕРАСИМА У КАРЛОВЦУ И ПРЕДСТАВНИКЕ СРБА НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ

Замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта приствоваће, на позив Владике славонског Јована, Архијерејској литургији у манастиру у Јасеновцу у недељу 13. септембра 2015. године са почетком у 9 часова.

Линта ће учествовати и на Међународној конференцији која ће бити одржана у спомен подручју Доња Градина. Отварање конференције је предвиђено у недељу у 14 часова. Ово је дио програма обиљежавања Новомученика Јасеновачких поводом седамдесетогодишњице престанка рада злогласног логора. Свeти Новомученици Јасеновачки се одлуком Свeтог Архијерејског Сабора наше Цркве од маја 2010. године прослављају 13.септембра.

Линта ће се састати са Владиком Горњокарловачким Герасимом у Карловцу у понедјељак 14. септембра 2015. године. Истог дана предвиђени су и састанци са представнцима локалних власти из реда Срба.

Информативна служба
Коалиције удружења избјеглица