ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избеглица позива избегла и прогнана лица из Хрватске да изврше увид у бирачки списак у вези избора за Хрватски сабор. Увид у бирачки списак може се извршити на сајту Коалиције удружења избјеглица www.коалиција.орг.рс кликом на мени провера бирача у бирачком списку уношењем презимена и матичног броја (с десне стране сајта). Лица која не посједују рачунар могу проверу да изврше о Градској општини Вождовац позивом на телефонски број 011 24 34 985 и Градској општини Земуна на мобилни телефон 063 87 22 268 од 30. новембра до 02. децембра 2011. (среда, четвртак и петак) у времену од 08.30 до 15.30 часова.

На подручју Србије право да гласају за српске кандидате за Хрватски сабор на 12. мањинској листи имају лица која поседују хрватско држављанство тј. домовницу, српску личну карту тј. да им у бирачком списку стоји адреса са подручја Србије и да им у рубрици националност пише Србин. Гласање на подручју Србије ће бити одржано 03. и 04. децембра од 07 до 19 часова у амбасади Хрватске у Београду, Кнеза Милоша 62; конзулату Хрватске у Београду, Симе Лозанића 11 и конзулату Хрватске у Суботици, Максима Горког 6. Лица која имају хрватску личну карту могу гласати само у Хрватској. Лица којима у рубрици националност не пише Србин не могу гласати за кандидате на српској листи него само за општој листи.

Коалиција удружења избјеглица у Србији потписала је Споразум о сарадњи са опозиционом Коалицијом српских странака у Хрватској. Наведеним споразумом Коалиција српских странака је подржала Петицију избјеглих и прогнаних Срба из Хрватске коју је досад потписало 70.000 оштећених грађана и којом тражимо повратак наше незаконито одузете имовине и стечених права, успоставу истих стандарда у суђењима за ратне злочине и решавање питања несталих лица. Самостална демократска српска странка Милорада Пуповца, Војислава Станимировића и Слободана Узелца је одбила да подржи нашу Петицију. Због тога позивамо наше земљаке да гласају за кандидате опозиционе Коалиције српских странака и то под редним бројем 1 Јован Ајдуковић; под редним бројем 3 Вељко Џакула и под редним бројем 8 Милан Родић. Сваки бирач има право да на гласачком листу заокружи 3 кандидата.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта