ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА МЕЂУРЕГИОНАЛНУ САРАДЊУ И ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ

мр.сци.др Томислав Стантић, секретар
ПРЕДМЕТ: Лажно представљање госпође Маријане Беадер

Поштовани господине Стантић,

Госпођа Маријана Беадер је најављена као један од учесника на конференцији за штампу која ће се одржати у Београду, Медија центар, уторак, 15.мај 2012. година, 11.00 часова под називом „Манипулисање са избеглицама у изборној кампањи од стране председника Коалиције удружења избеглица Миодрага Линте“. На сајту Медија центра пише, између осталог, да ће госпођа Беадер говорити у својству члана Скупштине Коалиције .

Пошто је госпођа Маријана Беадер запослена у Покрајинском секретаријату за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу на радном месту вишег референта за административно-техничке послове желимо да Вас упознамо са следећом чињеницом. Госпођа Беадер никада није била члан Скупштине Коалиције удружења избеглица.

Претпостављамо да је разлог за лажно представљање госпође Беадер следећи. Коалиција удружења избјеглица је кровна организација која тренутно окупља 49 удружења која су основали избегли и прогнани Срби и грађани родом и пореклом из Босне и Херцеговине и Хрватске. Због неуспеха да успоставимо дијалог са председником Тадићем и Владом Србије Коалиција удружења избеглица је потписала Споразум о сарадњи да Српском напредном странком 11.јануара ове године. Одлуку о потписивању споразума су донели органи наше Коалиције.

Желим Вас замолити да скренете пажњу госпођи Беадер да не злоупотребљава место државног службеника и активно се укључује у прљаву кампању против Коалиције удружења избјеглица и мене као њеног председника.

С поштовањем

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта