Поводом 18. година од страдања Срба у 14 западнокрајишких општина, служења парастоса и полагања цвијећа у ташмајданском парку Коалиција удружења избјеглица издаје САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Дана 10. октобра 2013. године (четвртак) биће обиљежено 18 година од страдања Срба у 14 западнокрајишких општина служењем парастоса и полагањем цвијећа за страдале Србе. Парастос ће се служити у цркви Св Марка, у Београду, 10. октобра 2013. године, с почетком у 11 часова. Након парастоса, у ташмајданском парку биће положено цвијеће на спомен плочу страдалим Србима.

У агресији оружаних снага Хрватске и Петог корпуса тзв. Армије БиХ са својих вјековних огњишта протјерано је више од 120.000 људи, а убијено 1.650 српских војника и цивила. У питању су слиједеће општине: Купрес, Ливно, Грахово, Гламоч., Босански Петровац, Дрвар, Рипач, Босанска Крупа, Сански Мост, Кључ, Доњи Вакуф, Јајце, Шипово и Мркоњић Град.

Позивамо све наше земљаке који су родом и поријеклом са подручја Босне и Херцеговине и друге заинтересоване грађане да дођу у што већем броју на парастос.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта