Повoдом чињенице да је хрватски портал „Дневно.хр“ објавио позив на бојктот српских производа и продавница у Вуковару Коалиција удружења избјеглица издаје: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коалиција удружења избјеглица најоштрије осуђује позив на бојкот српских производа и продавница у Вуковару и позива надлежне државне инситуције у Хрватској да одмах покрену поступак против његових иницијатора. Позив на бојкот представља, у ствари, позив на линч против преосталих Срба у Хрватској и само је наставак антисрпске кампање која је започела почетком септембра прошле године разбијењем и скидањем двојезичних табли у низу хрватских општина и градова. Оваквим и сличним акцијама, које остају некажњене, шаље се јасна порука да за Србе нема мјеста у Хрватској и да им је најбоље да се асимилују или иселе.

Коалиција удружења избјеглица позива релевантне хрватске инситуције, прије свега, Предсједника Хрватске, Владу Хрватске, Хрватски сабор, Хрватску бискупску конфенецију, Хрватску академију знаности и умјетности и Матицу Хрватску, да јавно осуде позив на бојкот српских производа и продавница у Вуковару и јавно затраже да надлежни органи процесуирају његове иницијаторе. Апелујемо на Европску унију да стави јасно до знања Хрватској да је неприхватљиво да се, у једној од њених чланица, некажњено шири говор мржње против преосталих Срба.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица
Миодраг Линта